Comodo CA gaat verder als Sectigo

31 oktober 2018

Comodo CA heet vanaf 1 november Sectigo. Dit geldt voor de bedrijfsnaam, maar ook voor alle merk - en productnamen. Om de overgang geleidelijk te laten verlopen wordt het komende jaar 'Sectigo, formerly Comodo CA' gebruikt.

Sectigo formerly Comodo CA

Waarom deze wijziging?

Vorig jaar is de certificaten divisie van Comodo overgenomen door Fransisco partners. De certificaten divisie heet sindsdien Comodo CA (Certificaton Authority), terwijl het oorspronkelijke Comodo als Comodo Cyber Security verder is gegaan met het aanbieden van cyber security diensten zoals cWatch. Beide organisaties zijn actief in dezelfde markt, hierdoor is het afgelopen jaar gebleken dat er voor het publiek teveel verwarring onstaat tussen Comodo en Comodo CA. Sectigo, met als tagline 'Secure today - seize your tomorrow' gaat zich focussen op 'security on the go', door het bieden van een volledig platform voor alle producten, in plaats van alleen SSL certificaten en digitale handtekeningen. Zo is onlangs de IoT PKI Manager gelanceerd.

Wat wijzigt er precies?

De bedrijfs- en merknaam wijzigt vanĀ Comodo CA naar Sectigo. Dit geldt ook voor de productnamen: Comodo SSL wordt dus Sectigo SSL. Een Comodo PositiveSSL certificaat heet dan bijvoorbeeld Sectigo PositiveSSL. De trustlogo's wijzigen ook. De rootstructuur wijzigt per 14 januari 2019, het productportfolio en de prijzen blijven gelijk.

Wat is de impact?

  • Comodo is wereldwijd een bekend en vertrouwd merk. Om deze herkenbaarheid bij bezoekers niet te verliezen en de overgang geleidelijk te laten verlopen, is er tot 1 november 2019 een gecombineerd logo beschikbaar.
  • Voor gebruikers van Comodo certificaten is er weinig impact, alle Comodo certificaten blijven gewoon werken. De root structuur wijzigt wel, maar dit gebeurt op een wijze waardoor er qua installatie of gebruik geen wijzigingen of her-installaties nodig en de certificaten vertrouwd blijven door browsers en applicaties. Trustlogo's zijn ook vernieuwd. Er zijnĀ nieuwe trustlogo's op basis van het nieuwe Sectigo logo beschikbaar.
  • Voor resellers van Comodo certificaten zijn er wijzigingen nodig qua communicatie. Bied je Comodo certificaten bijvoorbeeld aan op je website of in offertes? Dan zullen zaken als naam en logo aangepast moeten worden. Hiervoor zijn een styleguide en beeldmateriaal beschikbaar. We zullen onze resellers hierover per e-mail verder informeren.

Blijf op de hoogte via de FAQ pagina. Heb je nog vragen? Neem dan even contact met ons op!

Update per 21/12/2018: Dit artikel is gewijzigd naar aanleiding van de aankondiging dat Sectigo de rootstructuur wel wijzigt.

point up