Investeerder koopt meerderheidsaandeel in Comodo certificaten divisie

31 oktober 2017

Vandaag heeft Francisco Partners aangekondigd dat ze een aandeel in de Certificate Authority afdeling van de Comodo Group hebben gekocht. De Comodo producten en merken blijven gehandhaafd.

Wat is er precies gewijzigd?

Comodo heeft een meerderheidsaandeel van haar certificaten divisie Comodo CA verkocht aan de Amerikaanse technologie investeerder Francisco Partners. Comodo CA zal zelfstandig verder gaan met als focus het uitbreiden en optimaliseren van het leveren van SSL certificaten. Het managementteam van Comodo CA is uitgebreid. Bill Holtz, o.a. voormalig COO van Entrust, is aangetrokken als nieuwe CEO voor Comodo CA. Melih Abdulhayoglu, de oprichter van Comodo en voormalige CEO van Comodo CA, behoudt een aandeel in Comodo CA en blijft betrokken als bestuurslid in een adviserende rol.

De Comodo Group gaat zich onder leiding van Melih Abdulhayoglu meer focussen op de enterprise markt met maatwerk security oplossingen, software en scans.

Waarom deze verandering?

Deze kapitaalinjectie geeft Comodo CA de mogelijkheid sneller te groeien en meer te investeren, waar in de huidige snelgroeiende security markt duidelijk behoefte aan is. Comodo is al geruime tijd marktleider op het gebied van SSL beveiliging, maar heeft vooralsnog het grootste marktaandeel in de voordelige SSL certificaten met Domein Validatie. De huidige ontwikkelingen in de markt, bijvoorbeeld Let's Encrypt en de discussie tussen Symantec en Google, geeft Comodo CA een kans meer voet aan de grond te krijgen op het gebied van de certificaten met Organisatie - en Uitgebreide validatie.

Wat betekent dit voor Comodo gebruikers?

Deze overname betekent een flinke uitbreiding van middelen, zowel financieel als qua ervaring. Het uitgangspunt is dan ook het tevreden houden van de huidige Comodo klanten. De huidige producten blijven gewoon bestaan. Ook zullen de root certificaten of de ondersteuning door browsers niet wijzigen. Comodo gebruikers zullen dus geen negatieve gevolgen ervaren van deze wijziging. Wel is de verwachting dat deze ontwikkeling een positieve invloed zal hebben op de capaciteit van de organisatie, denk aan meer aandacht voor productontwikkeling en meer focus op de groeiende vraag naar SSL certificaten en andere digitale certificaten.

point up