Xolphin onbereikbaar door storing

10 februari 2015

Door een grote storing bij onze netwerkleverancier zijn we vandaag een groot deel van de dag onbereikbaar geweest. Door dezelfde storing waren de websites van onder meer de Rijksoverheid en Telfort ook onbereikbaar. Inmiddels is deze storing verholpen.

Alle servers van Xolphin zijn geheel dubbel uitgevoerd, draaien in twee verschillende datacentra en zijn redundant verbonden met het internet. Normaal gesproken zijn we hierdoor in staat om bij uitval van een van deze locaties in korte tijd en vrijwel zonder impact over te schakelen naar de andere locatie.

Het redundant uitvoeren van onze infrastructuur heeft ons in dit geval niet geholpen. Door een grote DDOS aanval gericht op de infrastructuur van onze netwerkleverancier ontstonden er flinke problemen op het netwerk van deze leverancier. Dit had uiteindelijk tot gevolg dat het gehele netwerk uitviel en onze beide locaties onbereikbaar waren.

De leverancier heeft wijzigingen in haar infrastructuur aangebracht om problemen in de toekomst te voorkomen. Daarnaast zijn we ook zelf bezig met een oplossing om in soortgelijke situaties online te blijven.

(laatste update woensdag 2:05)

point up