Xolphin SOAP API verhuisd en uitgebreid met REST en Comodo API

15 januari 2016

Voor het gemakkelijk aanvragen en beheren van SSL certificaten kun je gebruikmaken van een API. Naast de reeds bestaande SOAP API zijn er nu een REST API en een Comodo API beschikbaar. Ook kun je gebruikmaken van webhooks voor het automatisch doorgeven van aanvraagstatussen.

Voordelen API

Het grote voordeel van een API is dat je ermee vanuit je eigen systeem certificaten kunt bestellen, in plaats van dat je het Control Panel gebruikt. Je kunt zo het hele aanvraagproces integreren in je eigen software of website. De API ondersteunt de meest voorkomende functies op het gebied van certificaatbeheer: bijvoorbeeld het bestellen van certificaten, statussen van bestellingen opvragen en het opnieuw verzenden van validatiemails. Het gebruik van de API's is kosteloos.

SOAP API

De reeds bestaande SOAP API is verhuisd en nu bereikbaar via api.xolphin.com. Gebruik je de SOAP API? Dan is het van belang om gebruik te gaan maken van de nieuwe url.

Nieuwe API's

Alle API versies bieden dezelfde functionaliteiten. Welke het meest geschikt is hangt af van je eigen voorkeur en ervaring. Voor nieuwe gebruikers adviseren we het gebruik van de REST API, omdat die gemakkelijker te integreren is. Gebruik je nu de Comodo API en wil je Comodo certificaten via Xolphin gaan inkopen? Gebruik dan de Xolphin Comodo API. Zo kun je gemakkelijk overstappen zonder dat je code hoeft aan te passen.

Webhooks

Met een webhook stuurt ons systeem automatisch statusinformatie naar een URL die je zelf opgeeft. Hiermee vervalt de noodzaak tot het telkens opvragen van de status van aanvragen. Deze functie werkt met alle API's.

Meer weten?

Wil je meer weten of hulp bij de implementatie? Neem dan even contact op met onze supportafdeling via support@sslcertificaten.nl of 088-775 775 1. Heb je liever een live demo inclusief uitleg van de betrokken developers, onder het genot van een hapje en een drankje? Kom dan naar onze release party! Details hierover volgen.

point up