Vertraagde levering Symantec, GeoTrust en Thawte SSL certificaten

13 december 2017

Sinds begin december 2017 worden SSL certificaten van Symantec, GeoTrust en Thawte uitgegeven door DigiCert. Vanwege de door de browsers gestelde deadlines moeten er wereldwijd miljoenen certificaten opnieuw gevalideerd en uitgegeven worden. Hierdoor is de levertijd van Symantec, GeoTrust en Thawte certificaten momenteel langer dan gebruikelijk.

Alle Symantec, GeoTrust en Thawte certificaten die voor 1 december 2017 zijn uitgegeven, hebben op termijn een heruitgifte nodig om vertrouwd te blijven in de browsers. De certificaten waar dit voor geldt worden duidelijk aangegeven in het Control Panel. Afhankelijk van de uitgiftedatum hebben deze certificaten uiterlijk 15 maart of 13 september 2018 een heruitgifte nodig.

Advies voor heruitgifte

Uitgiftedatum Omruil deadline Advies
Certificaten uitgegeven voor 1 juni 2016 Heruitgifte voor 15 maart 2018 Zo snel mogelijk omruilen
Certificaten uitgegeven na 1 juni 2016 Heruitgifte voor 13 september 2018 Wachten met omruilen

Vanwege de huidige drukte bij DigiCert adviseren we je te wachten met het heruitgeven van de certificaten met als omruil deadline 13 september. Wachten met heruitgeven heeft tot aan deze deadlines geen impact op reguliere gebruikers - alleen sommige development omgevingen van browsers zullen eerder waarschuwingen geven. Uiteraard informeren we je tijdig zodra het raadzaam is actie te ondernemen.

Omruilen naar een andere merk

Een alternatief voor een heruitgifte is het omruilen naar een vergelijkbaar Comodo of GlobalSign certificaat. Certificaten van Comodo hebben bijvoorbeeld een zeer korte levertijd van gemiddeld 15 minuten voor een certificaat met domein - of organisatie validatie, en gemiddeld een werkdag voor een EV certificaat. Om gebruik te maken van deze mogelijkheid kun je contact opnemen met onze sales afdeling. Zij kunnen de opties qua omruilen met je bespreken.

Nieuw certificaat aanvragen

De mogelijk langere levertijd geldt ook voor nieuwe aanvragen van Symantec, GeoTrust en Thawte certificaten. Als je op korte termijn een certificaat nodig hebt is het dan ook aan te raden een certificaat van GlobalSign of Comodo aan te vragen. Wil je toch een certificaat van Symantec, GeoTrust of Thawte? Dan is het raadzaam om rekening te houden met een langere levertijd.

Meer informatie

point up