VeriSign wordt Symantec

13 april 2012

Per 15 april 2012 verdwijnen de VeriSign merknamen; VeriSign SSL wordt Symantec SSL. In dit artikel lichten we deze verandering toe. Heeft u evengoed nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

Waarom verdwijnt de naam VeriSign?

Symantec heeft de SSL divisie van VeriSign in augustus 2010 overgenomen en mag de naam VeriSign slechts beperkte tijd gebruiken. VeriSign zal zelf verder gaan als leverancier van domeinnamen. Bekend van Symantec zijn bijvoorbeeld de Norton producten voor consumenten en e-mail scanning voor de zakelijke markt.

Wat betekent dit voor VeriSign certificaten?

Vanaf 15 april 2012 worden alle VeriSign certificaten onder de naam van Symantec uitgegeven. Het huidige assortiment en het uitgifteproces van certificaten wijzigen niet; zo blijft de kwaliteit gewaarborgd. Wel wijzigen de namen van de certificaten en zegels.

  • het VeriSign Trust Seal wordt Symantec Safe Site, met als zegel het Norton Secured Seal.
  • VeriSign Secure Site SSL wordt Symantec Secure Site SSL.
  • de VeriSign Root Certificate Authority blijft in gebruik, ook nieuwe certificaten worden gesigned door deze root.
  • EV certificaten krijgen als tekst in de statusbalk: Identified by Norton.

 

Wat betekent dit voor mijn huidige VeriSign certificaten?

  • Uw huidige VeriSign certificaten blijven gewoon geldig gedurende de resterende looptijd.
  • De naam- en logowijziging wordt per 15 april centraal aangepast; uw certificaten en Trust Seals krijgen dus automatisch de nieuwe naam zonder dat u hiervoor iets hoeft te doen.

 

Wat betekent dit voor bezoekers van mijn website beveiligt met VeriSign SSL?

Uw bezoekers zien vanaf 15 april niet meer het VeriSign logo, maar de Symantec en Norton logo's. Symantec heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de reacties van bezoekers. Hieruit blijkt dat het merendeel van de bezoekers vertrouwen heeft in Symantec SSL. Om de herkenbaarheid te vergroten is het bekende 'vinkje' van VeriSign als beeldmerk opgenomen in het nieuwe Symantec logo. Ook is het Norton Secured Seal voorzien van de toevoeging 'powered by VeriSign'. Omdat het VeriSign rootcertificaat nog niet vervangen wordt, blijft Symantec SSL vertrouwd in alle browsers.

point up