Symantec en Thawte SSL nu ook verkrijgbaar als Multi Domein certificaten (SAN)

23 augustus 2012

Vanaf nu zijn de SSL certificaten met bedrijfsgegevens en groene balk van zowel Thawte als Symantec (VeriSign) verkrijgbaar als multidomein certificaat, waarin meerdere Subject Alternative Names (SAN) opgenomen kunnen worden.

Met een Multi Domein certificaat (MDC) kunt u meerdere domeinnamen beveiligen in één certificaat. Dit bespaart kosten en is een uitkomst bij een beperkte beschikbaarheid van IP-adressen. Door de opname van meerdere domeinen voldoet dit certificaat aan de eisen van het Unified Communications Certificate (UCC) wat benodigd is voor het beveiligen van Microsoft Exchange 2007 en 2010. Ook is het een alternatief voor het Wildcard certificaat, die niet verkrijgbaar is als EV certificaat met groene adresbalk.

Symantec SAN

Van Symantec zijn de volgende certificaattypen verkrijgbaar:

Thawte SAN

Van Thatwte zijn de volgende certificaattypen verkrijgbaar:

Aanvragen

Anders dan bij een Wildcard, worden alle domeinnamen waarvoor een MDC moet werken in het certificaat opgenomen. Na uitgifte is het altijd mogelijk om extra domeinnamen toe te voegen via een heruitgifte van het certificaat. De heruitgifte van een multidomeincertificaat is gratis als het aantal (sub)domeinen gelijk blijft. Voor extra (sub)domeinen worden de standaard kosten in rekening gebracht. Alle op te nemen domeinnamen moeten dezelfde domeineigenaar hebben.

Heeft u nog vragen over deze nieuwe certificaten? Neem dan gerust contact met ons op.

point up