Subscription SSL maakt langere looptijd mogelijk

8 september 2020

Vanaf nu kun je bij Xolphin op abonnementsbasis SSL certificaten van Sectigo aanvragen. Met Subscription SSL kun je ondanks de industriebrede beperking van de maximale geldigheidsduur, profiteren van de voordelen van een SSL certificaat met een langere geldigheidsduur. 

Beperking looptijd

Zoals eerder dit jaar aangekondigd, accepteren de meeste browsers vanaf 1 september 2020 geen SSL certificaten meer met een geldigheid langer dan een jaar. Als gevolg hiervan worden certificaten met een looptijd langer dan 13 maanden vanaf 18 augustus 2020 niet meer uitgegeven. Enerzijds vergroot een kortere looptijd de veiligheid, anderzijds geeft het een grotere belasting qua beheer en administratie.

Sectigo lanceert Subscription SSL

Sinds 18 augustus biedt Sectigo ‘Subscription SSL’, waarmee de veiligheidsvoordelen van een kortere looptijd gecombineerd worden met de voordelen van een langere looptijd. Een abonnement geeft prijsvoordeel, zo betaal je bijvoorbeeld bij een 5-jarig abonnement maar voor 4 jaar. Naast het prijsvoordeel scheelt dit ook het jaarlijkse keuzemoment; je hoeft je hier voor een langere periode geen zorgen over te maken.

Hoe werkt Subscription SSL? 

Alle soorten certificaten van Sectigo zijn verkrijgbaar op abonnementsbasis, vanaf 2 tot maximaal 5 jaar. Je betaalt hierbij eenmalig vooraf voor de volledige abonnementsduur. Dit geeft een prijsvoordeel; de prijs die je vooraf betaalt voor bijvoorbeeld een 5-jarig abonnement is gelijk aan 4 jaar dit certificaat los aanschaffen. Je bespaart dan één jaar. Bovendien wordt de financiële afhandeling beperkt; in plaats van ieder jaar, betaal je eens per vijf jaar.

De technische levensduur van een certificaat zal gedurende het abonnement wel jaarlijks verlengd moeten worden. Eén keer per jaar vernieuw je het certificaat door een nieuwe CSR aan te leveren waarna wij het validatieproces opnieuw doorlopen.

Vanaf nu kun je online alle SSL certificaten van Sectigo voor meerdere jaren aanvragen, je ontvangt dan automatisch een abonnement. Via de Xolphin API is Subscription SSL sinds kort ook verkrijgbaar.

Meer weten? Hier vind je meer informatie, of neem even contact met ons op!

point up