QWAC nu ook verkrijgbaar bij Xolphin

27 oktober 2021

Je kunt vanaf nu bij Xolphin eIDAS Qualified Website Authentication Certificates, in het kort QWAC, aanvragen. Deze SSL certificaten bieden zeer betrouwbare authenticatie van natuurlijke personen en organisaties.

Naast de TLS versleuteling geven QWAC's optimale zekerheid dat zich achter een website of server een natuurlijke of rechtspersoon bevindt die identificeerbaar is met betrouwbare informatie. De uitgever van het certificaat moet een Qualified Trust Service Provider (QTSP) zijn. Hierdoor voldoet het certificaat aan de Europese eIDAS wetgeving. De controles voor uitgifte zijn vergelijkbaar met de validatie bij een EV certificaat, met als verschil dat er nog een extra stap is: zoals dat gebruikelijk is bij een gekwalificeerd certificaat is er een face-to-face validatie van de aanvrager nodig in aanwezigheid van een notaris, accountant of advocaat. Het validatieproces wordt verzorgd door Sectigo en is Engelstalig.

Uitfasering PKIoverheid SSL

Door de uitfasering van PKIoverheid certificaat in december dit jaar, zal er voor sommige toepassingen ter vervanging een QWAC nodig zijn. Zoals het NCSC ook beschrijft, zal dit echter niet altijd nodig zijn en zal een EV certificaat in veel gevallen al voldoende identiteitsgarantie geven. Het is hierbij dus van belang als organisatie te starten met goed alle in gebruik zijnde certificaten in kaart te brengen. Om hiermee te helpen heeft Sectigo onder andere het Sectigo Certificate Management platform beschikbaar.

Verschillende typen QWAC

QWACs zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: 

  • Voor een persoonlijke website
  • Voor een website van een organisatie
  • Voor websites van banken en betalingsproviders voor het doen van vertrouwde digitale transacties

Een QWAC is verkrijgbaar vanaf € 208 voor een jaar en kun je hier aanvragen.

point up