ISO Certificering vernieuwd en uitgebreid met 9001 en WebTrust

31 januari 2018

Gedurende 2017 hebben we hard gewerkt aan het vernieuwen van de Xolphin ISO 27001:2013-  en WebTrust certificering, én het behalen van de ISO 9001:2015 certificering. We zijn verheugd dat we deze op 14 december hebben ontvangen van auditor Ernst & Young.

Wat zijn ISO certificeringen?

ISO 27001:2013 is de internationale ISO standaard voor informatiebeveiliging. Het mogen voeren van dit kwaliteitslabel betekent dat onze procedures en processen voor informatiebeveiliging goed zijn vastgelegd en we deze op een hoog niveau kunnen houden. Het geeft dus aan dat we veilig met (klant)gegevens omgaan en dit ook zullen blijven doen.

ISO 9001:2015 is gericht op kwaliteitsbeheersing en hiermee een mooie aanvulling op ISO 27001:2013. Voor ISO 9001:2015 is een kwaliteitsmanagementsysteem ingericht, dat de basis vormt voor gerichter werken aan continue kwaliteitsverbetering van onze producten en diensten. Hiermee kunnen we nog meer focussen op klantwensen en klanttevredenheid, wat voor Xolphin belangrijke speerpunten zijn.

WebTrust

Voor het controleren van de werkzaamheden als Registratie Autoriteit (RA) is Xolphin WebTrust gecertificeerd. Dit is tevens een internationale standaard, maar dan specifiek gericht op het zorgvuldig en veilig uitvoeren van de activiteiten die nodig zijn voor de controle- en uitgifte van digitale certificaten door RA's en CA's (certificate authorities). Omdat er veel overlap is tussen WebTrust en ISO 27001:2013, is er besloten bij de certificering voor WebTrust, de ISO 27001:2013 certificering via dezelfde auditor te laten plaatsvinden.

Waarom deze certificeringen?

Met het behalen van de nieuwe certificeringen wordt er op een extra gestructureerde manier invulling gegeven aan de continue kwaliteitsverbetering van onze producten en diensten. De ISO normen en WebTrust zijn internationale en veel gebruikte standaarden. Vooral binnen Europa is een ISO certificering steeds vaker een criterium bij de keuze voor een leverancier. Het zorgt voor een hoge mate van transparantie en maakt dat onze klanten overal ter wereld op de kwaliteit van onze producten en diensten kunnen vertrouwen. Door de doorlopende focus op informatiebeveiliging en kwaliteitsverbetering werken we efficiënter en kunnen we onze klanten nog beter bedienen.

Lees meer over onze certificeringen.

point up